Konu Başlıkları
Koyu sohbetlerin merkezi konumundaki matraksohbet.net sitemize hoş geldiniz değerli arkadaşlar. Sitemizin müdavimlerinin bu denli çok olmasının nedeni de, yapılan sohbetlerin koyu olmasındandır. Bir çok kişi sohbetin akışına o kadar kendisini kaptırırki, kimisi ocakta çaydanlığın altını açık unutur, kimisi de gitmek zorunda olduğu bir görüşmeyi veya toplantıyı kaçırabilir. Muhabbetin en koyusunu yaşamak, sözlerin en güzelini duymak, iltifatların en çarpıcısını görmek istiyorsanız, kesinlikle doğru mekandasınız. Muhabbetin en koyusunu yaşamak ve yaşatmak istiyorsanız ana sayfamızdan İrc Chat bölümüze girerek kendinizi test edebilirsiniz.
Chat sitelerinde yapılan sohbetlerde koyuluk mevhumu biraz daha farklıdır. Gündelik hayatta, kanlı canlı yapılan sohbetlerde yaşadığınız hazların tamamını belki elde edemeyebilirsiniz. Yazılı iletişim kurallarının geçerli olduğu bir platformda elbette bazı şeyler teknik olarak mümkün olamayabiliyor. Buna rağmen chat siteleri arasında matraksohbet.net sitemiz koyu bir iletişimin zirvesinde bir site diyebiliriz.
Koyu sohbet; iki veya en fazla 4 kişi arasında yapılan, derin, anlamlı ve güzel sözlerle bezenmiş muhabbetlere verilen isimdir. Kaba taslak koyu muhabbetin tanımını yapmaya çalıştık. Dikkat ederseniz kişi sayısını da sınırlı tutmaya çalıştık. Çünkü kişi sayısı arttıkça, konunun merkezinden uzaklaşılır, her kafadan bir ses çıkar. Bu nedenle muhabbetin en koyusunu yaşamak istiyorsanız, bunu çok iyi tanıdığınız bir kaç kişi ile denemenizde fayda var. Koyu sohbetin en belirgin özelliklerinden bazıları, konuşulan dil ve uslubun güzel olması, seçilen kelimelerin dikkatli kullanılması, karşılıklı iltifatlardır.
Bu sohbet türünde konuşmacıların adeta ağzından bal damlar, bir kişi konuşurken diğer katılımcılar sırasını bekler ve konuşanın sözünü kesmez. Konuşmacının ağzından inciler dökülürken, diğer katılımcılar ise ağzı açık ayran delisi gibi konuşanı dinler. Benim tabir ve benzetmelerim biraz sıra dışı veya uçuk kaçık olabilir siz örneklerimi çok fazla nazar-ı dikkate almayın.
Koyu bir muhabbetin başlaması için katılımcıların bilgi, kültür, yetiştirme tarzı v.s. gibi özellikler yönünden denk veya yakın olmaları gerekir. Bunun yanı sıra katılımcı arkadaşların birbirlerini epey süreden beri tanımış olmaları önemlidir. Yukarıda saydığımız kriterler mevcutsa, koyu muhabbetin başlamaması için hiç bir neden yoktur. Ortak bir konu hakkında konuşmaya başladığınızda zaman ve mekan kavramının önemi kalmamıştır. Katılımcılar bu sohbet türünden oldukça keyif alır, günlük kaygı ve üzüntülerinden uzaklaşırlar.
Gündelik hayatta sıklıkla kullandığımız koyu kelimesi genelde sıvı yiyecek ve içecekler için daha çok kullanılır. “Annem Pekmezi Çok Koyu Yapar”, “Ayşe Teyzenin Çayı Çok Koyudur”, “Çorba Çok Koyu Olmuş” gibi örnekler çoğaltılabilir. Yani o içeceğin veya yiyeceğin yoğun ve konsantre olduğunu belirtmek için kullanılmaktadır. Koyu sohbet odaları hakkında nacizane görüşlerimizi aktarmaya çalıştık. Başka bir makalede görüşmek ümidiyle sağlıcakla kalınız.
IRCStaR
Koyu sohbet, demek sohbetin muhabbetin dibine vurmak demektir KaRa abi ahh ahh gencligim geldi aklima yine zamaninda sohbet odasinda top10 da 1 ciligi kimseye vermezdim ama ihtiyarladik artik yaslaniyoruz genclerin onunu acmamiz lazim :)) ama simdi baktim yine 1 benim beni birde bana suskun nick atar derler kim konustu o zaman bu kadar sizlermi :)) kara abi emegine yuregine saglik olsun